Visie en werkwijze

 

Als gastouder probeer ik zoveel mogelijk een verlengstuk te zijn, van het gezin, waarbij warmte, veiligheid en geborgenheid centraal staan. Mijn doel is om elk kind een ‘tweede thuis’ te bieden, dat is ook de reden waarom ik mijn gastouderopvang de naam Second Home heb gegeven. De kinderen worden in een warme, huiselijke sfeer opgevangen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het ritme van het kind. 

 

Ik streef naar rust en regelmaat. Dit bereik ik door een vast dagritme aan te houden.

Zo is de dag goed te overzien en weten de kinderen waar ze aan toe zijn. 

Dit geldt uiteraard niet voor baby’s en kinderen die meer zorg en rust nodig hebben, dan wordt het ritme van het kind gevolgd. 

 

Kinderen zijn niet verplicht om mee te doen met activiteiten - Ze "mógen" meedoen.

Als ze liever iets anders willen doen, dan mag dat. Zelf/alleen spelen of even niets doen is ook goed! Ik heb hiervoor gekozen omdat kinderen op de basisschool al zoveel "moeten".

Bij mij mogen ze genieten van hun "kind zijn" en mogen de oudere kinderen na schooltijd ontspannen en doen waar ze zin in hebben.